20 februari
Door: Manon en Marije
Blijf op de hoogte en volg Leerlingen
21 Februari 2008 | Thailand, Bangkok
Vandaag stonden we om 7 uur op, om half 8 hadden we ontbijt en om half 9 gingen we naar TCDF. Daar zijn we in de groepjes gaan zitten die we gisteren hadden gemaakt. Om half 10 kwamen de geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen. Toen we ze zagen vonden we het al hele lieve en aardige kinderen. We zijn met ze in een kring gaan zitten. Toen zijn de kinderen ingedeeld in groepjes en hebben spelletjes gedaan, een grote mandala gemaakt en paard gereden.
Het is heel leuk om te zien hoe die kinderen van kleine dingen kunnen genieten. Om half 12 gingen we met de kinderen middag eten. De ouders en de verzorgers van de kinderen waren er ook de hele dag bij. Na het eten hebben we een boek voorgelezen, gezongen en acrobatiek gedaan. Eerst werd het voorgedaan en daarna probeerden we het met de kinderen. Toen we daar mee klaar waren hebben we paardenmaskers gemaakt. Als afsluiting hebben we de mandala in elkaar gezet. Om 2 uur zijn de kinderen weer naar huis gegaan. Toen ze allemaal weg waren zijn we rond de tafel gaan zitten om te evalueren. Toen dat klaar was hebben we alles opgeruimd, sommigen zijn naar het huis van Bow gegaan en de anderen zijn wat gaan drinken. Toen we allemaal terug waren hadden we tijd voor ons zelf. Om 7 uur hebben we gegeten. Na het eten hadden we een kampvuur en hebben we een spelletje gedaan weerwolven van wakkerdam. Om kwart voor tien kregen we meditatie les van Bow. En om 10 uur gingen we slapen.
Groetjes Manon en Marije
21 Februari 2008 - 06:32
Monique:
goeiemorgen allemaal,
erg leuke foto's, manon aan het dansen lief he zo'n klein kindje.
zie je judith hoe blij deze kinderen zijn, komen direct op je af kijken niet eerst de kat uit de boom.leuk hoor. weer een dag met erg veel indrukken en ervaringen voor de opleiding zorg en welzijn. goed gegaan allemaal veel plezier vandaag nog tot straks groetjes aan iedereen liefs monique ma van judith. -
21 Februari 2008 - 06:58
Jelle:
Heej iedereen
moeten jullie altijd zo vroeg op?
en patricia ni zo lui er bij liggen hea:P
hou van je(patricia) groetjes jelle -
21 Februari 2008 - 07:23
Miranda:
Hallo Manon
Wat leuk het stukje dat je samen met Marije hebt geschreven.
Manon zo aan de foto te zien geniet jij wel.
Fijne dag groetjes van Miranda -
21 Februari 2008 - 07:35
Oom Alex:
Sawadie khrap allemaal daar in Thailand.
Hebben jullie goed geslapen na die meditatieoefening? Dat wil ik als je weer thuis bent wel van je leren Marije.
Hier was gisterennacht een maansverduistering, dat kan heel mooi en mysterieus zijn, zo'n rode maan, maar helaas was er toen ik om half vier opstond alleen maar mist....dus nixs gezien en weer snel in bed gekropen.
Het programma van gisteren, met die mandela's, paarden, voorlezen etc. hebben jullie dat zelf met elkaar voorbereid en bedacht? En wat kwam er uit de evaluatie? Was alles gelopen zoals jullie hadden gepland?
Hier zijn de belangrijkste gebeurtenissen dat Annick haar veterstrikdiploma heeft gehaald en Mattias mag afzwemmen voor B.
Groetjes! -
21 Februari 2008 - 08:15
Conny Tante Van Judi:
hi judith
Hoe is het. Ik zie dat jullie veel meemaken. Effe stappen op de markt wel heel anders dan in nederland. Ik vind de slaapkamers erg mooi. En wat opgeruimd. Hoe zijn de kinderen. Hoe is het weer. Hier alles goed. liefs conny nz -
21 Februari 2008 - 12:02
Chauffeur Jan:
Ha die Manon
Leuke foto en leuke verhalen erbij. Ben benieuwd naar jou verhaal en foto's als je weer thuis bent.We zien je binnenkort weer in vertrouwd Amersfoort. Groet van Jan Sandifort -
21 Februari 2008 - 12:33
Petra Wijnolts :
Hallo Michelle,
Was het leuk om met zulke kinderen te werken ik denk het wel want zoals jullie vertelen zijn ze erg lief,maar hoe groot was zo'n mandela dan?Volgens mij wel groot .
We horen het wel als je volgende week weer thuis bent, Ik hoorde van Papa datje vandaag 21 feb. bomen ging planten,nou dat is erg nuttig werk,plant er maar zoveel mogelijk als dat kan.Nou gelukkig valt je verbranding nu mee,maar blijf smeren,hoeveel graden is het overdag daar?
nou nog veel plezier daar en geniet er nog maar van, je zit zo weer in het kikkerland,maar het wordt zondag 14 graden zeggen ze.
liefs mama ,papa Fiona Brian, Lisa,dikke kus. groeten aan je klasgenoten en begeleiding.
21 Februari 2008 - 15:58
Ricky:
hoi zusje,
Natuurlijk rent zo'n jongen direct op je af wie wil dat niet zo'n lekker ding.
Vandaag ben ik maar even een auto wezen
kopen een opel astra station.mooie auto stonk alleen erg naar honden en veel honden haar. Mama heeft hem direct gewassen en schoon gezogen en de ramen gelapt, de volgende keer moet ik dat wel zelf doen. Veel plezier daar tot volgende week kom je ophalen bij schiphol. groetjes aan iedereen.
je broer ricky -
21 Februari 2008 - 18:24
Sjef:
he paticia zo hang je thuis ook altyd wel leuke fotos nog veel pret en groeten aan iedereen kus papa -
22 Februari 2008 - 07:13
Angelique Wolsing:
Hallo allemaal.
Wat een leuke dingen hebben jullie de afgelopen dagen gedaan! De foto van de waterval ziet er ook heel mooi uit. Ze zullen jullie straks wel heel erg gaan missen. Dat middagdutje van de kinderen lijkt me ook wel leuk om in te voeren bij Zorg en Welzijn.haha.
Ik wens jullie fijne dagen en de groeten aan iedereen. -
22 Februari 2008 - 07:22
Angelique Wolsing:
Hoi Josine en Hubertine. Hebben jullie het ook naar jullie zin? Wat een leuke verhalen en foto's. Zo kunnen we een beetje meebeleven wat jullie allemaal doen. De recepten die je er maandag op hebt gezet krijg ik nog niet op word, maar ik zal eens proberen via de printer. Want dat wil ik graag uitproberen! Ik wens jullie nog een paar fijne dagen en tot over 1 1/2 week.
XXX -
22 Februari 2008 - 08:02
Leyla&Hilal:
Heeey jennefer alles goed sgatt wij hebben jou egt gemist, de klas boeit ons niet he:P!! (ahahah) maarjha sgat wij gaan de les in ik hoop dat je spoedig weer terug komt . groeten Lili&Lala xxx -
22 Februari 2008 - 09:40
Mw. Van Esveld:
Hallo allemaal,
Heeft iedereen het naar zijn zin?Wij houden alles bij op de site.Wij volgen jullie op de voet en wat maken jullie leuke en leerzame dingen mee zeg!!!!!
Zo te zien hebben jullie mooier weer als wij hier:-(
Véél plezier nog en de groetjes van iedereen hier bij Zorg&Welzijn.
Doegie en een dikke knuffel xx -
22 Februari 2008 - 10:42
Monique:
hoi judith, mama probeerd ook siesta te houden,maar papa is de keuken aan het slopen we hebben een afwasmachine die geplaatst moet worden dus weg middagdutje.
dan ga ik zo maar werken. ben je bomen wezen planten was het leuk? voor straks slaap lekker. want voor dat ik weer thuis ben lig jij al lekker in je bedje.
tot vanavond op de site xxxxxxx mama