dinsdag 19 februari
Door: Brenda
Blijf op de hoogte en volg Leerlingen
20 Februari 2008 | Thailand, Bangkok
Vandaag moesten we vroeg opstaan om stenen te maken en niet in de volle zon te zitten.
We hebben 50 stenen in 1,5 uur gemaakt, dat is erg snel! We hebben gezien hoe het huis er uit komt te zien. Het hele houtwerk is nu klaar. Na het stenen maken gingen we omkleden.
Na het omkleden moesten we in de auto om naar de markt in Phato te gaan. Daar hebben we geluncht in een heel leuk restaurant langs de weg. Na de lunch mochten we even op de markt rondkijken en dingen kopen.
Toen we allemaal genoeg hadden van de markt gingen we naar een middelbare school waar een kleine basisschool aan vast zit.
Daar hebben we spelletjes gedaan met de kinderen en een rondleiding gehad. Met de kleine kinderen hebben we liedjes gezongen en met de grote kinderen een balspel.
Na dat we alles gedaan hadden gingen de kinderen hun dag afsluiten met een lied en gingen ze naar huis met heel veel brommers. Bijna alle kinderen gingen met de brommer weg.
Toen iedereen klaar was gingen we terug naar Din Dang daar gingen we rustig kaarten en dingen voor je zelf doen.
Vanavond krijgen we uitleg van Mieke over de activiteiten van morgen. Dan komen de kinderen van het rehabilitatiecentrum bij TCDF spelletjes doen. Dit zijn kinderen met een geestelijke of lichamelijke afwijking die in een dagopvang zitten. Het is de bedoeling dat wij deze kinderen begeleiden. Misschien is er ook nog tijd voor massage.
Brenda
20 Februari 2008 - 11:14
Yolanda Balkema:
Hoi Josine, die kip in tamarinde saus ziet er heerlijk uit, kan je het recept niet opsturen? kunnen wij ook een beetje meegenieten. Je kan er wel een heel Tais kookboek van maken van al het lekkere eten dat jullie daar krijgen.
Groetjes en geniet ervan.
Yolanda en Trees. -
20 Februari 2008 - 12:00
Miranda:
He Manon en anderen,
Julie dag zit er al weer bijna op.
Ik ga zo even een boterham eten en dan weer aan het werk.
Vanavond wokken met de collega`s,dan nog twee dagen werken en is het vakantie voor mij.
Manon probeer nog te genieten van alles.
Groetjes Miranda en sterretje*
20 Februari 2008 - 12:34
Tante Diana:
hoi judith, hoe is ie meisje? het ziet er allemaal leuk uit en je heb in ieder geval mooi weer. niet vergeten om te genieten he! we hebben je zondag wel gemist bij het minibiken, maar de volgende keer ben je er weer bij. je krijgt de groetjes van maaike en rianne en van mij een dikke kus -
20 Februari 2008 - 12:53
Debora Van Hulzen:
Hallo Brenda, (en natuurlijk jullie allemaal)
Wat ben je goed bezig geweest en wat heb je een leuk stuk geschreven. Bouwen, timmeren en dingen in elkaar zetten is voor jou natuurlijk een klusje van niets met al je ervaring.
Julie zien maar, dat je met de opleiding Z&W al heel wat kunt doen voor anderen, te gek toch. Jullie kunnen trots zijn op jezelf. Hoe doen de twee andere dames het? Kunnen zij jullie nog een beetje bijbenen....?
Veel plezier maar weer en tot mails!
Groet,
Debora van Hulzen -
20 Februari 2008 - 14:36
Patricia:
OOOH wat mis ik thailand als ik jullie daar zo zie!! hahaha..
Wat een leuke dingen doen jullie daar (hetzelfde als ons :P) maar mooi is het daar he?! ik hoop dat jullie het net zo naar jullie zin hebben als wij ;)
groetjes patricia -
20 Februari 2008 - 15:16
Erna:
Brenda wat een leuk stukje heb je geschreven. En dat eten, wat ziet dat er lekker uit. Probeer ook wat specifieke kruiden van daar te kopen (als dat mag?) zodat je die recepten ook thuis of op school kan klaar maken. Jullie zullen wel moe zijn als jullie terugkomen, zoveel indrukken en goed opletten bij die massage. Lijkt mij ook wel wat. Hebben jullie al "kreeftensoep" gegeten?
Heel veel groetjes van Mam -
20 Februari 2008 - 16:08
Danielle En Daan:
Hey zusie,
Dat eten ziet er wel erg lekker uit hoor, smaakt het ook nog lekker. Dus je kan nu eigen bakstenen maken. Wil je voor ons huisje later ook zo een steen meenemen? kortom je mag ons huis ook wel voor een vriendenprijsje bouwen. Je hebt nu vast al een heel boodschappenlijstje van spullen die je mee moet nemen.
Nog veel plezier daar en geniet er maar van voor je het weet is het weer voorbij.
Daan en Daan -
20 Februari 2008 - 16:19
Tiny Andela:
Wat leuk dat jullie zoveel verschillende activiteiten hebben. Wat een ander leven als je naar de foto´s kijkt. De mensen zien er vrolijk uit en de kinderen lijken me ook schatjes,kunnen jullie ook al makkelijk met ze praten in het engels of misschien al wat in het thais??
Ik hoop dat jullie nog een gweldige laatste week hebben en we kunnen niet wachten om van jullie zelf de verhalen te horen.
20 Februari 2008 - 18:20
Monique:
Hoi judith,
Goed hoor dat jullie al zoveel stenen maken in zo'n korte tijd,menig bouwvakker hier zou er langer over doen.
Bij de gedachten dat ze eerst zelf de stenen moeten maken voor het metselen zijn ze al moe.Leuk dat jullie ook elke keer even naar een markt gaan elke markt heeft zo zijn eigen sfeer toch.Morgen met gehandicapte kinderen werken ,zal een hele ervaring voor jullie zijn.Weet wel dat die kinderen overal van genieten, zeker van dat kleine beetje extra aandacht.(ze hebben vaak al niet zoveel hé).
Geniet er van en een hele fijne dag morgen,als je bedenkt dat jullie over een week al weer thuis zijn, wat gaat de tijd dan hard hé. Maak veel foto's ik (en met mij alle tante's) willen alles weten als je terug bent. knipoog knuffel kus van mama daag lieverd en de groetjes aan de anderen.
20 Februari 2008 - 18:51
Cees En Ineke:
Hoi Susan, wat een geweldige dingen doen jullie daar, erg leuk om de foto's te zien en de verhalen te lezen.
Geniet van deze laatste dagen, groetjes uit Nijkerk. -
20 Februari 2008 - 19:46
Elma Kats:
Hallo allemaal
Ik heb nu wel een klein beetje spijt dat ik niet mee ben gegaan. Ik zie dat jullie het naar je zin hebben. Het ziet er prachtig uit daar. Volgens mij wordt deze reis een onvergetelijke ervaring. Geniet ervan zolang als het nog duurt. Ik ben reuze trots op jullie.
Elma Kats -
20 Februari 2008 - 20:20
Herma En John Eric:
Hai Brenda, hard werken hè zo'n stage... Vroeg opstaan, het vak van bouwvakker leren, een lekker zonnetje (kan je een beetje bijkleuren) lekker eten en als toetje een heerlijke massage. Het lijkt erop dat het goed naar je zin hebt. Alleen jammer dat de dagen zo snel gaan. Wij houden jou ook in de gaten via de site maar zijn vooral benieuwd naar al jouw verhalen als je weer thuis bent.
Groetjes van Herma en John Eric
PS. voor ons hoef je niks mee te nemen! -
24 Februari 2008 - 18:32
Simone!:
Manooon!
Gaat alles een beetje goed daar?
Wij hebben nu vakantie!
Nog een paar dagen!
geniet ervan!
Groetjes Simone en de Smitjees!