Thailand - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Leerlingen Stromenland - WaarBenJij.nu Thailand - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Leerlingen Stromenland - WaarBenJij.nu

Thailand

Door: J. Riemslag

Blijf op de hoogte en volg Leerlingen

23 Februari 2008 | Thailand, Bangkok

Dagelijks leven in Thailand

Om een indruk te geven hoe het dagelijks leven van de groep zich afspeelt beschrijf ik zo’n beetje de dagelijkse gang van zaken bij het verblijf in het zuiden bij het project.
Elke morgen om 6.45 verzorgt Brenda de Wake-Up call voor de docenten. Om 7.00 uur is iedereen op . Elke dag zijn 2 leerlingen verantwoordelijk voor het tafeldekken, afruimen en afwassen. Ook de docenten dragen hun steentje bij. Er wordt in ons verblijf bij TCDF te Ding Dang gedouched met regenwater. De eerste keer even wennen aan het koude water, maar nu weten we niet beter meer. Het water is trouwens niet echt heel koud maar scheelt enorm in vergelijk met de buiten temperatuur van rond de 35°.
Het eerste ontbijt was helemaal thais en daar werd niet zoveel van gegeten. Daarna kregen we een meer westers ontbijt. Elke in ieder geval geroosterd wit brood met eigen gemaakte ananasjam en eigengemaakte pindakaas. Als er markt is geweest fruit zoals ananas, kleine bananen (ladyfingers genaamd) en watermeloen. Elke ochtend wordt er ook iets gebakken. Afwisselend kregen we kleine dikke pannenkoekjes, een soort wentelteefjes, of eigengemaakte verse frites(!!!!) Daarbij drinken we thee.
Na de afwas wordt er rond 8.30 uur vertrokken naar het project van de dag b.v. clayhouse building, tree planting, scholenbezoek, lesgeven etc. etc.
De afwas gebeurt buiten, eerst met sop, dan afspoelen en in een groot rek zetten. Afdrogen doet niemand er is in Thailand geen theedoek te bekennen, de vaat droogt gewoon in de buitenlucht.
De lunch is altijd thais en verrukkelijk. Op het menu zijn rijst en/of mie altijd van de partij. Daarnaast wordt er groente geserveerd, meestal gebakken en een of andere curry. Er staat de meeste dagen vis op het menu, garnalen, inktvis of roergebakken stukjes vis en af en toe een grote gebakken vis met koriander. Vlees wordt in het zuiden niet zoveel gegeten. Altijd fruit toe. Veel papaya en mango die hier groen (onrijp) gegeten wordt met peper en zout.
Als er bouillon of groentesoep geserveerd wordt schenk je dat uit over je rijst. Na de lunch wordt er doorgewerkt tot een uur of vier. Meestal zijn we rond 17.00 uur terug bij ons verblijf. Er hangen 2 hangmatten om in te relaxen en er wordt ook gesport (ondanks de hitte).
Het eten wordt bij het slaapverblijf gekookt door de moeder en de zus van de projectleider. Als we met z’n allen aan tafel zitten zeggen we met elkaar tegelijk “bedankt voor het lekkere eten” tegen haar. Kop koen samrap ahaan kah
Dan starten we met het eten. Weer even lekker en thais.
Na het eten is er altijd een avondprogramma. B.v les in de thaise taal en cultuur, les in massage, rond het kampvuur het spel van de weerwolf (verplicht in het engels)Die ene keer dat er geen avondprogramma was en waarvan we verwacht hadden dat dit met gejuich ontvangen werd duidelijk dat ook een avondprogramma op prijs wordt gesteld.
Elke avond wordt er ook met de groep geëvalueerd over de afgelopen dag. Om de beurt mag iemand vertellen wat er van de dag gevonden werd. Daarna volgt vast de uitleg over het programma van de volgende dag.
Dikwijls schrijft iedereen hierna een stuk in het dagboek om straks te gebruiken bij de draagvlakversterking. Er is zelfs ’s avonds gewerkt aan het meegebrachte huiswerk, talendorp en wordt er driftig geoefend met engels.
Elke ochtend en avond wordt er driftig gesmeerd met de DEET. Dat is ook wel nodig want sommige leerlingen worden anders aardig gestoken.
Om 22.00 uur zoekt iedereen zijn bed op en rond 23.00 uur moet het stil zijn……..

• 23 Februari 2008 - 09:19

Petra Wijnolts:

Hey Michelle,

Wat een leuk verslag ,en wat een ritueel elke ochtend, leuk en goed dat jullie allemaal een taak hebben.
    Wat een lekker omtbijt, voor jouw specaail de patat....
    Maar geroosterd brood is ook heerlijk,met annasjam, maar dat heb je nog wel leren eten he!
    Nu weet ik ook de temperatuur daar!
    Hoeveel bomen heeft iedereen geplant,jij tot zeker wel 10 he?
    Ben je al veel gestoken mie of valt het gelukkig wel mee, je hebt toch ook zo'n mussiektennet boven je bed.Heb je je tweede envelop al open gemaakt, ik zou graag je reactie gezien hebben, we zouden ook weer blij zijn als je weer lekker thuis bent bij ons.
    Ik heb Floor, en de zusje en de Moeder gisteren nog in de stad gezien bij de Hema,ze vroeg nog naar je,Maar ik zei dat ze het allmaal wel van je zou horen,want we stonden op de roltrap dan kan je niet zo snel met elkaar praten.
    Nou, lieverd van me ik mis je ontzettend.

Dikke kus van ons.
    We komen je volgende week met z"n allen ophalen van Schiphol.

• 23 Februari 2008 - 10:16

Miranda:

Hallo Manon en anderen,
    Volgens mij moeten jullie straks in Holland weer wennen aan de koude temperatuur en aan het warme water.
    Nemen jullie vanavond afscheid daar?
    Ik hoop voor jullie dat de treinreis morgen sneller gaat dan de vorige keer.

Manon,
    Bij ons gaat het goed.
    Geniet maar lekker van de laatste paar dagen daar in Thailand.
    Groetjes Miranda.

• 23 Februari 2008 - 11:02

Tiny Andela:

Leuk om te lezen hoe jullie dagindeling is.Het zijn lange dagen met veel activiteiten en erg warm, dat zal af en toe niet meevallen.Maar zo te horen maken jullie er met zijn allen een geweldige tijd van. Hier is het ongeveer 10 graden dus volgende week wel een overgang.
    Ik hoop dat jullie nog een paar ontspannen dagen hebben en een voorspoedige reis met weinig oponthoud.
    Nog veel plezier

• 23 Februari 2008 - 15:06

Marije:

Wat een enig verslag.
    Nu weten we hoe jullie dagen zoal verlopen.
    We denken veel aan jullie. Oma.

• 23 Februari 2008 - 18:42

Yvon:

Hoi Susan,
    Wat heb jij het leuk zeg en de andere ook natuurlijk. We zijn wel blij als je weer thuis komt dinsdag (of was het nu woensdag)het is erg stil in huis zonder jou grapjes en gekwebbel. Leuk dat er wat thaise recepten op staan die kun je nu mooi voor ons koken. Heb er nu al zin in, proeven van jou kookkunst hihihi. Lieverd geniet nog even, goeie reis terug(vergeet de kokosnoot niet hahaha)en we zien je weer in het koude kikkerlandje. Kus Yvon en likje van Bobby en Borre

• 23 Februari 2008 - 19:22

Herriët:

Hallo Inge en de rest,
    Heel erg leuk om te lezen hoe jullie dagen er uit zien. Het klinkt als een combinatie van werken en toch ook genieten. Veel lekker eten, mooie omgeving, leuke mensen, lekker weer. Kortom, heel erg leuk. Ik wou dat er ik erbij kon zijn. Nog een paar dagwn en dan weer de lange reis naar huis. Ook weer leuk, toch? Dikke kus van Herriët

• 23 Februari 2008 - 19:29

Monique:

wel goed dat jullie allemaal een dagtaak hebben, knap dat jullie ondanks het vele werk en het drukke rooster toch de energie op kunnen brengen om te sporten.
    nou voor nu welterusten voor morgen een hele fijne trein reis geniet nog even van de omgeving en tot de volgende mail liefs van ons monique ron ricky van hamersveld. Knuffels voor Judith en de groeten moest ik doen aan jullie van de luitjes op het werk daag,Judith Jeroen vroeg of er misschien ook lekkere jongens voor hem waren in Thailand.

• 23 Februari 2008 - 20:10

Marjolijn:

Lieve Samantha en alle anderen...

wat maken jullie veel mee! Wat een leuke verhalen en mooie foto's! Fijn dat het allemaal zo goed gaat en het eten klinkt super! Geniet van de laatste dagen en alvast een hele goede reis terug!!
    xx

• 23 Februari 2008 - 20:46

Erna:

Wat een leuk verslag. Nu kunnen we goed zien dat jullie het naar je zin hebben daar. Het verbaast me alleen dat Brenda de wake-up doet. Zou ze thuis ook eens moeten proberen (maar niet om 6:45 uur hoor!!!!) Het zal wel moeilijk zijn om afscheid te gaan nemen van alle kinderen en medewerkers en vooral van Frijk. Geniet en kijk je ogen uit, die laatste dagen. Hopelijk duurt de reis niet zo lang als de heenreis, met al dat wachten.
    We kijken uit naar jullie verhalen en met die draagvlakversterking zit het al wel goed. Kijk naar al die reacties van de mensen op jullie stukjes.

Heel veel groeten van Andre en Erna (ouders van Brenda)

• 24 Februari 2008 - 02:47

Tinca,tante Van Judi:

hallo judith en iedereen,
    wel meid ben bij con en john en even gekeken naar de foto's. erg leuk en het ziet,het ziet er naar uit dat je een hele leuke tijdt hebt in Thaialnd.mooie foto's. niet veel te vertelen en schrijf wel wanneer je weer thuis bent. veel liefs van tinca xoxxo

• 24 Februari 2008 - 10:35

Monique:

hoi judith kijk even op de site bij je eigen brief van afgelopen zaterdag, oma hamersveld heeft daar wat geschreven.
    koop zoveel mogelijk souveniers sieraden enz ook voor patrick misschien 2 sloffen sigareten inplaats van 1
    is het geld op is het op daag kusjes van mama

• 24 Februari 2008 - 12:48

Marije.:

Papa en Mama zitten in Zeeland.
    Ze waren zo benieuwd naar jullie berichten, ik heb het voor de telefoon
    voor gelezen.
    Veel groetjes van hen,
    liefs Oma.

• 24 Februari 2008 - 13:29

Tante Diana:

hoi judith
    je kan in ieder niet zeggen dat je je verveeld heb in die dagen dat je in thailand was, wat een activiteiten zeg!
    het eten zal wel wennen zijn geweest en na 17 dagen thais eten zal je wel uitkijken naar de hollandse pot
    zo te lezen en te zien op de foto's hebben jullie een leuke tijd samen gehad en dat is wel belangrijk
    je tijd in thailand zit er bijna op dus wens ik je een goeie terugreis en ik zie je woensdag
    kus en knuffel van ome paul, tante diana, maaike en rianne

• 24 Februari 2008 - 19:06

Fam. Van Gelder:

Hallo daar allemaal, wat een leuke activiteiten hebben jullie verzonnen en gedaan met de kinderen daar. Een goede oplossing met de klompjes en de pennen. We hopen dat jullie nog een paar fijne dagen hebben en maak er een fijn afscheidsfeest van met cola en water (geintje). Veel plezier in Bangkok en we hopen dat jullie een fijne terugreis hebben en Judith we zien je woensdagmiddag thuis weer. Groetjes van ons allemaal.
    Fam. van Gelder (overburen van Judith.)

• 25 Februari 2008 - 07:31

Oma Van Michelle:

Hallo, hoe is het met je? Heb je veel plezier? Je spreekt zeker al vloeiend Thais?
    Kom maar gauw langs om alles te vertellen.

Tot kijk en een dikke kus van Oma.

• 25 Februari 2008 - 07:55

FrIJk:

Hallo damess!
    en missen jullie me al een beetje? ik vond het op eens wel stil hooor zonder jullie allemaal!
    hebben jullie nog lekker op het strand gelegen? nu vast al weer lekker naar bangkok aan het reizen... ik ben net terug van het eiland Koh Phayam en dat was wel lekker alleen een beetje regen dus dat bruin worden kwam er niet echt van! geniet allemaal nog maar even lekker van de laatste dagen in Thailand!
    jullie allerleukste kampleider,
    FrIJk
    ps: voor foto's, mijn emailadres is frijkw@hotmail.com

• 25 Februari 2008 - 13:39

HOI JUDITH:

DE SITE VAN JULLIE KAMPLEIDER KLOPT HOTMAIL ZEGT KAN SITE NIET VINDEN CONTROLEER SPELLING KLOPT ZIJN NAAM WEL, PORBEER HET EVEN TE ACHTER HALEN WANT HIJ HEEFT FOTO'S VAN JULLIE ER OP STAAN
    LIEFS MAMA