15 februari
Door: Samantha
Blijf op de hoogte en volg Leerlingen
16 Februari 2008 | Thailand, Bangkok
Vandaag vertrokken we om half 9 naar TCDF en gingen we aan het werk bij Din Dang, dat is dat we stenen maken om huizen mee te bouwen.
Dat doe je dan met klei, zand, koffieschillen en water en dan moet je het helemaal fijn stampen totdat het goed is en dan doe je het in steenmakers dat zijn gewoon houten blokken met drie vakken.
Daar gingen we mee door tot de lunch (we aten noedelsoep met rijst).
Rond een uur of twee gingen we bespreken met wat we de dag erna gingen doen met de kinderen dat deden we met de andere vrijwilligers die er al wat langer zijn.
Wat we bijv. gaan doen is paardrijden, creatieve dingetjes zoals tekenen en noem maar op
En we gaan met ze sporten en oefeningen doen.
Naar het bespreken mochten we gewoon zelf iets doen we gingen zelf even sporten en spelletjes doen.
Rond half 6 gingen we terug naar het huisje waar wij slapen en gingen we avondeten.(we aten vis met rijst en groenten). Daarna mochten we zelf gewoon uitrusten en dingentjes voor ons zelf doen.
En met ons zelf gaat het echt super goed en we hebben het super gezellig met elkaar en we raken steeds meer gewend aan het eten en de dingen die je in Nederland echt niet zou meemaken!!!
Groetjes van Samantha en alle anderen!!!
16 Februari 2008 - 07:19
Monique:
leuk om te zien dat het stenen maken jullie al zo goed af gaat. gelukkig raken jullie aan het eten gewend, maar vis met groente en rijst is dan ook goed te eten, wij eten dat ook wel noemen dat pruttelpotje vis uit de oven.
judith volgens mij is de klei bedoeld voor de stenen niet voor een klei bad.(grapje)
leuk die t'shirts met klei handen.
mooie slaapkamers hebben jullie daar,
met z'n hoevelen per kamer of is het een grote zaal.nou ik ga eten en naar mijn werk, dat heb je als er een paar weg zijn moet er een ander invallen(he judith en michelle) doe ik graag voor jullie. tot morgen op de site. leifs van ons en geniet van jullie vrije dag groetjes aan iedereen daag.
16 Februari 2008 - 08:33
Marco:
ziet er goed uit allemaal! vraag me af of inge nu opeens wel vis lust (A).. jullie eten volgensmij echt lekker daar! maar top dat jullie je ook echt nuttig kunnen maken en veel dingen mogen doen. ik hoop snel weer wat van je te horen inge..
marco -
16 Februari 2008 - 08:49
Rick(broer ManonxD):
heey
susje!!!
heb je het een beetje naar je sin daaroo!
want ik begin wel een beetje jaloers te worden als ik naar die foto's kijk.:p
ik gaa nu voetballen.
groete je grote broer -
16 Februari 2008 - 08:53
Jacky(één Aap):
Hey allenmaal!
ik hoorde van de site en ik ging even kijken! wow jullie doen wel leuke dingen! jullie zitten in iedergeval beter dan wij hier in nederland, want hier is het nat en vies...:( bovendien als jullie terug komen zijn jullie poeppiebruin!!:D
dat wil ook ook wel;) misschien had ik me in de tas van brenda kunnen verstoppen;) haha geintje!!
na ik hoop dat jullie nog veel plezier hebben en dit snel lezen;)
XXX Van Jacky!!
(p.s: geef brenda maar een lekkere apenlik van mij!tenzij ze mij natuurlijk dumpt voor een aap uit dat mooie Tailand;)) -
16 Februari 2008 - 13:56
Oma Van Marije.:
Elke ochtend snel even jullie
verslag lezen.
Dat bordje met eten lust jij vast
wel Marije, vooral de komkommer.
Veel plezier. -
16 Februari 2008 - 14:29
Willy (patricia):
wat leuk wat jullie daar allemaal doen en je kan zien dat jullie het daar naar je zin hebben. Slaapruimte ziet er gezellig uit, wat vonden jullie van het bezoekje aan de school en dat de kinderen op de grond slapen. Wel schattig om te zien op de foto.
Hebben jullie geen foto van de omgeving waar jullie zitten of het kampvuur.
Nu maar even 2 dagen uitrusten van al het werk en geniet er maar lekker van en zo te zien hebben jullie thuis veel te vertellen. Het is hier ook al een paar dagen lekker zonnig maar wel fris. -
16 Februari 2008 - 14:54
Kees:
leuk om jullie verhalen te lezen Inge! mooie foto's maken jullie, geeft een goed beeld van de sfeer daar in Thailand.
zelfs een biertje hoort tot de mogelijkheden heb ik begrepen! Opvallend zijn de vrolijke kleuren die ik zie (bus, eten, slaapkamer). Sporten lijkt me een hete klus daar, gaan jullie ook nog naar het strand voor een dag?
voor nu, welterusten allemaal en geniet van de volgende dag.
groet Kees (vader van Inge) -
16 Februari 2008 - 19:51
Diana (nicht Judith):
Heej Judith!
Fijn dat je t zo naar je zin hebt!:D ik had het berichtje gelezen dat je naar je moeder had gemaild.. me mooie werk op je nagels (huhum) heeft ook niet lang gehouden he haha!
T ziet er allemaal zo leuk uit op de foto's!! Veel plezier nog!!
kus diana -
16 Februari 2008 - 20:15
.evaN!:
Heuyaa!
zit er super chill uit daar!! lekker eten jaa :P ben wel jaloers jhu, zou daar ook wel willen zitten.. wordt maar niet te bruin sgeet..
Susan dikke kus
groet .evaN! -
17 Februari 2008 - 06:27
Mionique:
goeiemorgen (bij jullie al half 2), bij ons 7.25 uur. lekker een vrije dag. Op naar het strand, niet te bruin worden he. liefs van ons monique en ron ouders van judith. -
17 Februari 2008 - 09:59
Mevr. Van Hulzen:
Hello ladies...
Gelukkig gaat het goed met jullie, maakte ik me eigenlijk ook geen zorgen over. Te gek dat jullie het aangename zo met het nuttige kunnen afwisselen. Hoe doen jullie co-moeders het eigenlijk?
Ik hoorde dat jullie nu echt alleen maar Engels in de les gaan praten, very good!!
Lekker genieten nog daar!
Greetings,
Mevr. v. Hulzen